Resultaat 1–12 van de 36 resultaten wordt getoond

Pomade

Altijd al willen weten waar het woord ‘pomade’ vandaan komt? Pomade komt oorspronkelijk van het Franse woord ‘appel’. Nu zal je misschien denken: ‘wat heeft pomade met appel te maken’? Nou, dat komt omdat de vroegere haarproducten een kenmerkende appel geur hadden. Pomade was vroeger een zeer vet haarproduct en zorgde voor een zeer hoge glans. Vandaar dat je grootmoeder misschien een vies gezicht trekt, wanneer jij het woord ‘pomade’ laat vallen tijdens het wekelijkse theekransje. De glimmende kapsels uit de jaren 20-50 kenmerken het woord ‘pomade’. Sinds die tijd is pomade eigenlijk nooit meer verdwenen en juist volop doorontwikkeld. Deze doorontwikkeling is vooral te danken aan de Barbiers van Schorem uit Rotterdam. Zij zijn in Nederland mede verantwoordelijk voor de herintrede van de pomade. Met hun unieke merk Reuzel pomade veroverde zij al snel de Nederlandse pomade markt.

Soorten pomade

Pomade zorgt, bij het juiste gebruik, voor een strak en vaak glanzend kapsel. In tegenstelling tot gel of wax, wordt pomade bijna nooit hard en kun je de meeste pomades gemakkelijk restylen. Pomade is te verkrijgen in twee soorten, namelijk pomade op waterbasis en pomade op olie-basis.

Pomade op olie-basis

Ben je op zoek naar een echte klassieke pomade? Ga dan voor pomade op olie-basis. Pomade op olie-basis geeft namelijk een prachtige glas aan jouw kapsel en heeft daarnaast vaak een sterke hold. Bijkomend voordeel is dat jouw haar niet hard wordt. Dat komt omdat pomade op olie-basis niet indroogt in je haar. Gebruik je pomade op olie-basis? Dan ben je verzekerd van een prachtige glans waarmee je een mooie old skool look kunt creëren. Aan de andere kant is het nadeel van pomade op olie-basis, dat deze vaak moeilijk uitwasbaar is. Daarom adviseren wij het gebruik van een haarshampoo. Hierdoor blijft je haar in top conditie en wordt het uitwassen van de pomade een stuk gemakkelijker.

Pomade op waterbasis

De meest nieuwe variant pomade, is de pomade op waterbasis. Pomade op waterbasis komt dicht  in de buurt van zijn grotere broer, de pomade op olie-basis, en heeft een groot voordeel. Pomade op waterbasis is namelijk zeer gemakkelijk uitwasbaar. Daarnaast worden pomades op waterbasis ook niet hard en is je kapsel gedurende dag eenvoudig te restylen. Pomade op waterbasis geeft wel een iets mindere glans dan de oliebases pomade.

Pomade bestellen bij Pomadefabriek

Bij Pomadefabriek bestel je eenvoudig en snel de beste pomades van top merken zoals: Barberstation, Corleone, Dutch Hairpomade, Gaijes, Mr Dutchman, Nozem en natuurlijk Reuzel.Wij beschikken altijd over de nieuwste pomades. Bestel snel en veilig jouw ideale pomade en je bent verzekerd van een goed kapsel!